SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

zródła węglowodanów

  • Źródła węglowodanów w diecie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam, jakie polecacie dobre źródła węglowodanów poza ryzami,kaszami,platkami owsianymi,makaronami. Pytanie czy chleb żytni można wrzucić jako źródlo węgli w posiłku? Zmieniony przez - Malas32 w dniu 2016-10-29 15:10:43

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1525 Data: 2016-10-29 15:10:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Źródła węglowodanów

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam co dobrz ejesc na sniadanie zamiast płatkow owsianych ktorymi juz zygam? do tego zawsze mam 1 jajko gotowane, co dla mnie nie jest jzu takim prbolemem. nie mam pomysłów co moge dodać innego.. Czy omlet z kilku jaj jest dobrym posiłkiem np na podwieczorek albo sniadanie, oczywiscie na sniadani jeszcze moge dodać jajko np lub jogurt z otrębami

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1780 Data: 2010-04-25 10:18:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Źródła węglowodanów

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Polecicie jakieś produkty/dania wysoko węglowodanowe które nie napychają? jestem typowym ekto mam do zjedzenia prawie 500 węgli i w założeniu ok 4000kcal i trudno jest to uzupełnić, co mysliście o carbo przed treningiem i po?

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 3140 Data: 2017-02-14 17:31:06 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Gdzie ulokować zródła węglowodanów

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam. Jestem aktualnie na diecie redukcyjnej: 2400kcal, 200g b, 200 ww, 80t Jako Endomorf będę się trzymał niskiego poziomu węgli (z czasem ucinał) lecz zastanawia mnie gdzie ulokować węgle. Aktualnie sprawa wyglada tak: Śniadanie: Białko + Tłuszcze 2 Śniadanie: Węgle + Białko + Tłuszcz Przed treningiem: Białko Po treningu: Białko + Węgle Na noc: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 711 Data: 2013-12-25 15:26:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • siemano wszystkim, chodzi mi o pelne nazwy wszystkich produktow weglowodanowych np platki owsiane, platki orkiszowe, otreby owsiane itp, chodzi mi o wszystkie, poniewaz juz nudzi mnie jedzenie prawie tego samego, a musze jesc naprawde duzo bo ponad4500kcal ;-) dlatego chodzi mi o podanie i zapoznanie sie z jaknajwieksza baza produktow ktore maja [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 796 Data: 2013-10-03 22:23:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Źródła węglowodanów a jakość "ciała"

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam ,zastanawiam się czy źródło węglowodanów ma wpływ na wygląd naszej skóry,sylwetki . Chodzi mi o to czy dostarczając np węgle z takich źródeł jak płatki górskie, kasza, ryż basmati,chleb żytni itp, będzie różnica niż jedząc np wafle kukurydziane, słodkie bułeczki czy inne wyroby z mąki pszennej. Czy ma to jakiś wpływ czy ciało,skóra będzie [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 586 Data: 2023-05-30 08:34:05 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Główne źródła węglowodanów złożonych.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Mam problem z brązowym ryżem - strasznie mi nie smakuje, zwlaszcza gdy jem na sucho bez sosu. Czy mogę bez żadnej straty zastapić to kaszą jęczmienną (akurat używam Kupca ale może jakiś inny producent jest lepszy) i gryczaną ? Głównie chodzi mi o jęczmienną. Czy może jest jakiś powód dla którego brązowy ryż stawiacie wyżej ?

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 3617 Data: 2010-09-12 17:02:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] dziczyzna, warzywa , kiszonki, oleje ostatni wieczorny (niestandardowy dla wielu) twarogi, jogurty, serki wiejskie, pieczywo zytnie, wielozarniste, płatki owsiane z wszelkiego rodzajami dodatkami prozdrowotnymi typu chia, jeczmien , len, orzechy ,zurawina itd itp, oleje Co myślicie o takich zródłach ww, tluszczy i bialek ? ? ? Pozdrawiam

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 2406 Data: 2017-12-12 21:02:48 Szacuny postu: 6 (cały temat: 0)
  • Źródła węglowodanów bez glutenu

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Cześć, Przeczytałem chyba wszystkie tematy na forum i do tej pory nie wiem jak brać carbo, które mam w planach zakupić od uzupełnienia diety. Jedni mówią, że 3/4 przed a 1/4 po, drudzy, że przed i po, a kolejni, że tylko po. Jak to naprawdę jest ? Podobno powinno się brać tylko po bo ma wysoki wskaźnik IG przez co po treningu jest jak znalazł. Ale [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1575 Data: 2014-05-03 22:05:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Źródła węglowodanów o niskim IG

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Czy ktoś byłyby na tyle pomocny, żeby wipisać kilka takich źródeł? Potrzebne mi to bo chciałbym ułożyć dietę wg. 10 wskazówek żywieniowych, a tych ęgli mi troche brakuje... chodzi o niskie IG Z góry dzięki pozdrawiam...

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 14891 Data: 2009-03-26 16:52:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • najlepsze zrodla weglowodanow??????HELP!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    jakie sa najlepsze naturalne zrodla weglowodanow zlozonych a jakie prostych?? co najlepiej jesc po treningu a co przed ???

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-09-19 23:45:56 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Źródła węglowodanów na redukcji

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Witam , mam pytanie , mianowicie chodzi o źródła węgli w diecie redukcyjnej . Czy chleb pełnoziarnisty żytni można spożywać i czy Ryż biały również bedzie dobry ? Nie rozumiem trochę czemu niektórzy odradzają jedzenia pieczywa pełnoziarnistego skoro ma dość niski IG (55) . No i ogólnie jakie produkty polecacie , z góry dzięki :)

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2616 Data: 2015-07-21 14:23:48 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Źródła węglowodanów złożonych i prostych

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    WITAM. MAM PROBLEM CHCIALBYM SIE DOWIEDZIEC JAK ROZRUZNIAMY WEGLOWODANY PROSTE I ZLOZONE. CHODZI MI O PRZYKLADY PRODUKROW. DZIEKI

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 17234 Data: 2008-09-11 16:08:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • VEGANGURT Pilos - ocena produktu

    Artykuł
    Produkty i recenzje

    Jako dawna miłośniczka wszelkiego rodzaju nabiału, nie mogę przejść obojętnie obok produktów, które są roślinną alternatywą dla jogurtów. Vegangurty to seria marki Pilos, która jest dostępna w kilku smakach. Mój wybór padł na kokos, brzoskwinię, marakuję. Jest to jedno z moich ulubionych połączeń. Jogurty roślinne różnią się od tych mlecznych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1738 Data: 2022-02-07 12:36:34
  • Termogeneza wywołana przyjmowanym pokarmem odnosi się do przyspieszenia metabolizmu spowodowanego żywnością. Jest to koszt jej „rozłożenia”, syntezy enzymów, perystaltyki, pobierania / przyswajania składników odżywczych, metabolizmu wtórnego (synteza mocznika) i typowo odpowiada za 10% wydatku energetycznego u ludzi. Wnioski Białko serwatkowe ma [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3214 Data: 2020-04-05 10:44:53
  • Wyniki pochodzące z ostatnich kilkunastu lat badań rzucają nowe światło na prozapalne właściwości rozmaitych tłuszczów, wiemy też coraz więcej o ich wpływie np. na po posiłkowe stężenie insuliny. Podsumowanie  Wniosek jest taki, iż żadna przesada nie jest zdrowa. Poza tym dieta dostarczająca 37% energii z tłuszczów nie jest już typową, w której [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4248 Data: 2021-07-14 12:46:20
  • Napoje roślinne (lub tzw. mleka roślinne) to popularna alternatywa dla mleka krowiego. I choć różnią się smakiem, to często ratują sytuację, kiedy chcemy zjeść płatki lub wypić białą kawę, a z różnych przyczyn spożycie mleka nie wchodzi w rachubę. Z tej opcji często korzystają również wegetarianie i weganie. Jedną z propozycji jest napój migdałowy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 17074 Data: 2021-11-16 13:56:12
  • Ostatnio naukowcy pod wodzą S. H. Faulknera sprawdzali, jak gorąca kąpiel wpłynie na stężenie glukozy i IL-6. Przy okazji badano wydatek energetyczny. Czy gorąca kąpiel okazała się zabójcą tkanki tłuszczowej? Czternastu mężczyzn zgłosiło się na ochotnika i zostało sklasyfikowanych, jako osoby szczupłe  lub z nadwagą. Przez 60 minut leżeli w wodzie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13193 Data: 2019-11-14 11:57:05
  • Historia wykorzystania przez ludzi drożdży sięga starożytnego Egiptu. Średniowieczni mnisi opisali proces, dzięki któremu dodawanie drożdży do ciasta na chleb sprawia, że wzrasta i nabiera lżejszej konsystencji, natomiast w XIX wieku Ludwik Pasteur odkrył rolę drożdży w fermentacji, co doprowadziło do rozwoju nowoczesnych technik warzenia piwa.  [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 694 Data: 2023-04-08 20:06:09
  • Aminokwasy, zaraz po wodzie, są najobficiej występującymi związkami chemicznymi w organizmie. Jednym z nich jest glutamina, która uznawana jest za jeden z najważniejszych i najbardziej wszechstronnych aminokwasów w diecie człowieka. Jej rolę dobrze scharakteryzowano zarówno w kontekście zdrowia jelit, jak i funkcjonowania układu odpornościowego. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2492 Data: 2021-03-24 13:22:12